Dirigent?

Ofwel, eerder een songcoach! Een songcoach begeleidt haar koor door hen aanwijzingen te geven op het gebied van techniek, presentatie en klank. Een dirigent in beweging!

Graag stellen wij onze songcoach en oprichtster aan je voor:Naam:
Brigitte Buringa

Geboren: in 1977 te Amsterdam

Achtergrond:
Opleiding PABO, ervaren en actief leerkracht Montessori basisonderwijs.
20 jaar intensief klassiek ballet, jazzballet en tapdance genoten.
Speelt gitaar en keyboard, heeft zangles gehad en heeft zang en dirigentworkshops gevolgd. Is cultuurco÷rdinator binnen het onderwijs en heeft ervaring opgebouwd als muziekleerkracht. Is songcoach sinds 7 jaar.
Brigitte is medeoprichtster van het koor. In 2007 richtte zij met vriendinnen het toenmalige Popkoor Bea-T op. Met het idee een laagdrempelig koor op te richten waarbij plezier een grote rol moest spelen. inmiddels heeft het koor zich o.a. naar die richting ontwikkelt, maar blijft altijd ontwikkelen en zal daar altijd voor openstaan. Het koor, dat altijd Jeans als uitgangspunt zal hebben, heet inmiddels dan ook "Popkoor Jeans with BeaT".

 

 

 

Brigitte heeft de cursus 'basis dirigeren' afgerond bij de Dirigenten Academie
van Rogier IJmker en ook de cursus "effectief repeteren" heeft zij succesvol afgerond.
Brigitte ontvangt begeleiding van en heeft workshops gevolgd van artistiek leider en ervaren dirigent "John Stinissen" ,
Brigitte is actief in het panel van het koepeloverleg koren van Flevoland en de Noordoostpolder. Brigitte maakt zelf arrangementen voor het koor en zingt soms mee in het koor.

 

 

 

 

 

 

 

Het koor stelt hun songcoach als volgt voor:

Citaat van koordeelnemer Rita:
"Een enthousiaste en gemotiveerde songcoach met voor ieder persoonlijke aandacht, maar bovendien het talent heeft om zichzelf te zijn"

Citaat van koordeelnemer Sylvia Sch.:
"Met haar onuitputtelijke energie en aanstekelijke enthousiasme heeft Brigitte de gave om binnen het koor een sfeer te creŰren waarin je jezelf durft te zijn. Door dit veilige gevoel ontdek je als koorlid waar je kwaliteiten liggen  en dat komt de gezamenlijke prestatie van het koor ten goede".