De "Singergy" methode

Popkoor Jeans with BeaT zingt volgens de Singergy methode van Multi Mix Music. Een aanstekelijke ervaring met een klinkend resultaat! Dit alles is een juiste omschrijving voor de Singergy methode. Spelenderwijs en snel leren hoe je samen een prachtige POPballad of een swingende POPsong zingt. De oefenmethode is gebaseerd op het PK-principe: Plezier = Kwaliteit. Als je je thuis goed voorbereid gaat de rest vanzelf.

Het is de bedoeling dat je in de tijd die vooraf gaat aan de groepsrepetities al een steentje bijdraagt aan het groepsresultaat. Dat doe je met behulp van de verkregen CD en songtekst voor iedere song. De instructie is ingesproken op de CD. Je hoort de verschillende stempartijen van de song een aantal keren achtereen. Kies daaruit de stempartij die het beste bij je past. Het maakt niet uit als je als vrouw liever een door een mannenstem voorgezongen stempartij kiest of als man een door een damesstem voorgezongen stempartij.

Luister meteen vanaf het moment dat je de CD hebt gekregen regelmatig naar de opnames die daarop staan en zing met je stempartij mee. Zo leer je die gegarandeerd snel van buiten. Het geheim van leren van je stempartij zit hem in de herhaling. Af en toe pak je even de tekst erbij en neem je de stempartij nog eens heel nauwkeurig door.

Het gebeurt tegenwoordig ook dat de songcoach zelf iets arrangeert of samen met het koor een arrangement ontstaat. Ook hierbij wordt rekening gehouden met de laagdrempeligheid van het instuderen. Ook worden eigen arrangementen in-gezongen door koordeelnemers in opdracht van de songcoach.

 

 

Popkoor Jeans with BeaT adviseert: Kijk ook eens op

Op deze vocale ontmoetingsplaats vind je alles wat met zingen te maken heeft.